top of page

Imatrankosken voimalaitoksen suurakenteiden uusiminen maaliin


Tänä kesänä OMP-Konepajan toteuttama Imatrankosken voimalaitoksen suurakenteiden uusimisen viimeinen vaihe saatiin valmiiksi. OMP-Konepaja on vastannut urakassa valmistuksesta ja asennuksesta. Neljänä kesänä on uusittu yhden koneiston imuputken setti- ja kynnysrakenteet yksi kerrallaan sekä lisätty mantteli- ja verhouslevyt betonirakenteiden suojaksi. Työt on suoritettu pääasiallisesti sukellustyönä. Jokaisena kesänä on myös pysytty toteutusaikataulussa jopa alittaen aikataulutavoitteet.


“Hankkeen projektipäällikkönä eniten on ilahduttanut se, että yhtään tapaturmaa ei koko projektin aikana ole tapahtunut vaan työt on voitu suorittaa turvallisesti huolimatta haastavista olosuhteista” projektipäällikkö Harri Huurinainen toteaa.


Viimeisenä vuotena OMP Konepaja hankki myös oman sukellusryhmän palkkalistoille ja nykyään voimme tarjota myös sukelluspalveluja.


Työt saatiin sovitettua hyvin muiden voimalaitoksella käynnissä olevien projektien kanssa hyvällä yhteistyöllä eri toimijoiden kanssa. Aikaisemmin OMP on kunnostanut Imatrankosken voimalaitoksen juoksutusnäytöksissäkin käytetyt valssiluukut sekä sektoriluukun pielineen monivuotisessa projektissa. Lisäksi voimalaitoksen yläpuolella oleva jääpuomi on OMP:n valmistama sekä asentama.


Tältä erää Imatrankoski jätetään toistaiseksi rauhaan ja ensi vuonna siirrytään yläpuolelle Tainionkosken voimalaitoksen välpän uusintaan.

Comments


bottom of page