top of page

Respetra-suojatila vaativiin olosuhteisiin

Päivitetty: 27. kesäk. 2023Respetra-suojatila vaativiin olosuhteisiin

OMP Groupiin kuuluvan Respetran maanalaisiin suojatiloihin luottavat kymmenet asiakkaat maailmanlaajuisesti. Suojatiloja on myyty erityisesti kaivosyhtiöille ja suojatilojen pääasiallinen käyttötarkoitus onkin suojata kaivostyöntekijöitä hätätilanteen sattuessa. Esimerkiksi tulipalon sattuessa henkilöstö voi pelastautua suojatilaan, jossa se voi olla suojassa jopa neljä vuorokautta.


Outokummun ruostumattomasta erikoisteräslajista valmistettu suojatila kestää korroosiota maanalaisen kaivoksen vaativissa olosuhteissa. Ruostumaton teräs kestää paineenvaihteluita lujuutensa ja sitkeytensä ansiosta. Suojatilan pinnat ovat kaarevia mikä lisää paineenvaihteluiden kestoa ja varmistaa myös suojatilan kaasutiiviyden. Respetra-suojatilan vahvuuksia ovat myös matalat huolto- ja ylläpitokustannukset.


Respetra-suojatiloja on toimitettu Suomen lisäksi mm. Ruotsiin, Norjaan, Espanjaan, Itävaltaan, Färsaarille sekä Etelä-Koreaan. Tällä hetkellä työn alla on ensimmäinen toimitus Pohjois-Italiaan kaivokseen. Laaja kansainvälinen asiakaskunta on osoitus Respetran suojatilojen laadusta ja kyvykkyydestä suojata työntekijöitä vaaratilanteilta.

Comments


bottom of page